Skip to content

Startup Housing i København

Startup Housing er lukket ned for denne sæson, men vil blive tilbudt igen fra september 2024!

Mangler du et sted at sove i studiestarten?

I samarbejde med Københavns Kommune forestår Studenterhuset udlejning af midlertidige overnatningspladser i studiestarten 2023.

FAQ

Skal jeg være studerende?
Ja. Du skal sende dit studiebevis eller optagelsesbrev til os samtidig med at du booker sengeplads. Det skal sendes til housing@studenterhuset.com

Kan jeg blive registreret med CPR-nr på adressen?
Ja. Du kan gøre det HER

Hvor er det helt nøjagtigt?
Lige HER

Hvordan med ind- og udflytning?
Når du flytter ind, har vi – bortset fra den første uge af september* – indtjekning lørdag mellem 14-16.
Her får du adgangskort, velkomstmappe m.m. Hvis du ikke kan ankomme ved tjek-ind, kan vi aftale et andet ankomsttidspunkt eller at du henter din nøgle i Købmagergade 52.

Når du flytter ud skal du tjekke ud lørdag mellem kl. 11-12. Du skal tømme dit opbevaringsskab og returnere dit adgangskort. Derefter tilbagefører vi dit depositum. Skriv hvis du tjekker ud tidligere end det, så finder vi et sted du kan lægge din nøgle.

*Vil du booke en seng for den første uge af september, har vi først indtjekning Søndag d. 3. september 14-16! Det er fordi vi først har adgang til bygningen fra den dag. Bookingsystemet kommer til at bede dig om at booke fra 2. september, men vi tilbagefører pengene for den første nat sammen med dit depositum!

Hvad skal jeg selv have med?
Sengetøj, håndklæde og dit tøj. Vi stiller en seng og et mindre og aflåseligt opbevaringsskab til rådighed.
Du kan medbringe tøj m.m. svarende til indholdet i en kuffert.

Jeg har alle mine møbler med til København, for jeg har fået en bolig om to uger. Hvad gør jeg i mellemtiden?
Der er ikke plads i Startup Housing. Men firmaer som City Self Storage, Pelican Storage og Shurgard tilbyder opbevaringsplads på uge- og månedsbasis.

Kan jeg afkorte mit ophold hvis jeg får bolig?
Ja. Kontakt os på mail eller på stueetagen lørdage mellem 11-16. Opsigelsesfristen er tirsdagen den uge, du vil flytte ud.

Skal jeg betale depositum flere gange, hvis jeg vil forlænge mit ophold?
På kort sigt: måske. På lidt længere sigt: nej. Bookingsystemet kan godt finde på at kræve et depositum per booking – men vi sætter gang i tilbageførslen med det samme så snart du har betalt mere end ét depositum. Det kan desværre tage et par uger for pengene at dukke op på din konto.
Vi kan formodentlig forlænge din booking manuelt, hvis du kontakter os.

Parkering?
Vi har plads til, at du kan din cykel. Bilparkering er ikke mulig. Ingen cykel? Skynd dig at købe en eller lej hos www.swapfiets.dk

Jeg er opskrevet på CIUs eller KKIKs studiestartslister (akutlister). Kan jeg bevare min plads på listen selvom jeg siger ja til et værelse i Startup Housing?
Ja 😊

Hvilke fællesarealer findes der?
Udover værelserne er der et fælleskøkken og en spise- og fællessal med brætspil m.m.
Vi har desuden lov at bruge ejendommens gård som deles med teateret i baghuset.

DET PRAKTISKE
Ved indflytning får du et info-ark med praktiske informationer, vejvisning til det nærmeste møntvaskeri m.m.
Vi organiserer en ugentlig hyggeaften hvor du kan lære dine medbeboere bedre at kende.

Jeg har stadig spørgsmål
Skriv til os på housing@studenterhuset.com. Vi svarer som regel dagligt på hverdage, men lidt langsommere i sommerferien.

Om Startup Housing

Startup Housing er besluttet af Københavns Kommunes Borgerrepræsentation og gennemføres som et pilotprojekt ved efterårsstudiestarten 2023. Initiativet er en del af kommunens Studiebystrategi.

Foreningen Studenterhuset står for udlejning og drift af Startup Housing. Vi er en studenterledet forening som arbejder for bedre vilkår for danske og internationale studerende i København.

Vi håber, at du vil besøge vores hus i Købmagergade 52, hvor vi arrangerer aktiviteter, debatter og koncerter for studerende. Du kan også blive frivillig hos os.

STUDENTERHUSET

Købmagergade 52
1150 København K
CVR 15617837

Studenterhuset er et af Københavns livligste café-/spillesteder og det mest levende kulturelle og faglige omdrejningspunkt for studentermiljøet i Københavnsområdet.

Back To Top