17
marts
16:30 — 21:00

Gratis
Indlæser Begivenheder
  • Denne begivenhed er passeret.

 Filmklub: 120 BPM + The Intouchables

Gør dig klar til en eftermiddag og aften med to film, der går lige i hjertet.

Studenterhusets Film Club viser to franske film (med engelske undertekster), der tager fat på både kærlighed og venskab – 120 BPM (2017) og The Intouchables (2011)

Det er gratis – og der er popcorn.

————————–
120 BMP (2017)/ 16:30-19:00

Måske lyder et to timer lang historisk drama om homoseksuelle aktivister i de sene 1980’ere/tidligere 1990’ere lige en tand for kedeligt, men den franske forfatter/instruktør Robin Campillo har med 120 BPM skabt en kærlighedshistorie, der bestemt er værd at se.

I filmen følger man aktivist-gruppen ”Act Up” i 1990’ernes Paris, hvor AIDS-epidemienraser. Mens myndighederne ser passivt til, har gruppen, der primært består af smittede og usmittede homoseksuelle, taget sagen i egne hænder. Filmen skildrer bevægelsens utrættelige kamp for opmærksomhed, oplysning og retten til den bedste medicin som en kamp på frontlinjen. For tiden er knap, da epidemien konstant kræver nye ofre. Gruppen er ofte splittet i spørgsmålet om, hvor militante og voldelige metoder man kan ty til for at opnå målet. Men selv midt i de sydende frustrationer spirer kærligheden, ikke mindst mellem den charmerende, rapkæftede Sean og gruppens nytilkomne, den HIV-negative Nathan.

The Intouchables (2011) / 19:30 – 21:30

Filmen handler om den stenrige Philippe, der efter en paragliding-ulykke er blevet lammet fra halsen og nedefter og derfor er helt afhængig af andres hjælp til alt. Han søger en ny personlig assistent, der skal hjælpe ham med den personlige hygiejne og indtagelse af føde. Egentlig søger Driss, som er en ung, sort, halvkriminel fyr fra Paris’ forstæder, slet ikke jobbet, men får det alligevel. Filmen handler herefter om mødet mellem de to personer fra vidt forskellige miljøer, og hvordan deres samspil giver dem begge et skub fremad i livet.

Filmen er instrueret af makkerparret Eric Toledano og Olivier Nakache og blev på kort tid den mest sete franske film på verdensplan nogensinde

Detaljer

Dato:
17 marts
Tidspunkt:
16:30 - 21:00
Pris:
Gratis
Organizer:
Studenterhuset