19
februar
19:00 — 22:00

Indlæser Begivenheder
  • Denne begivenhed er passeret.

Broen (NO) + he is tall

Oplev det norske band Broen, når de gæster Studenterhuset onsdag den 19. februar, som en del af deres “Do You See The Falling Leaves?”-tour.

Billet: 45,- i forsalg via billet-link // 60,- i døren
——-
BROEN:
Det er lett å se seg blind på de mange ulike fasettene i kunstpopen til Broen – på den ustanselige sjangerleken med kunstrock, funk, hip hop og improvisasjon i den kritikerroste Bella Union-debuten “I ♥ Art” fra 2017, eller på albumet “Do You See The Falling Leaves?”, ute 18. oktober, som på mange vis fortsetter i samme spor. Man kan ta utgangspunkt i de ulike medlemmenes sentrale posisjoner i ny norsk musikk, med forgreninger til annen kunstpop, til jazz i forskjellige fasonger og til folkemusikk, både fra Norge og andre hjørner av verden.

Slik kan man fortsette med å stable beskrivelser oppå beskrivelser, flette stikkord sammen – men det finnes også en kjerne her. Broen leter etter mening og samhold i en verden hvor individet ellers settes under sterkt press. Musikken handler, dypest sett, om samarbeid og samspill. Om å finne andre rom, andre måter å møte hverandre på, som musikere og mennesker, enn det vi er blitt vant med i dagens virkelighet. Det kan høres ut som en munnfull – men mengden av ulike musikalske innfall som dukker opp i Broens univers kommer som en konsekvens av denne tankegangen, det er lyden av de ulike medlemmenes musikalske sfærer som forsøker å finne hverandre, igjen og igjen, uten fordommer eller forventninger.

Dette kommer ikke minst til syne live, hvor bandet først og fremst er opptatt av å dyrke øyeblikket – snarere enn å representere en nøye regissert act, eller musikken slik den fremstår på plate. Det innebærer ubekymret lek, men også risiko, i det man velger bort tryggheten som ligger i å gjøre det samme gang etter gang. Her og der oppstår øyeblikk som tilhører ingen andre enn dem selv – og de som er til stede.

Detaljer

Dato:
19, februar 2020
Tidspunkt:
19:00 - 22:00
Organizer:
Studenterhuset

Events