Open/Close Menu Velkommen til Studenterhuset

Spis sammen!

Af: Cielia Vedel Eckardt, Studenterhuset

Lyder det her bekendt? Du kommer hjem efter en lang dag på studiet, begiver dig ud i køkkenet, åbner køleskabet og stirrer tomt ind i det.

Så sker der ofte én af følgende ting – 1) du ender med at tage et par rugbrødsmadder med ind foran fjernsynet, 2) du smider noget pasta i en gryde og åbner et glas med pesto eller 3) du hopper på cyklen og kører hjem til din mor.

Hvis du kan nikke genkendende til punkt 1 eller 2, så er der gode råd at hente, hvis du læser med videre her – og det er faktisk også et ret godt alternativ til besøget hos mor.

Som studerende på SU, så er der ofte ikke så mange penge at gøre godt med, når der skal laves aftensmad. Jeg kender flere, der rigtig tit ender med den helt billige løsning som rugbrødsmadder eller pasta med pesto – eller ketchup, det er jo smag og behag.

Hvad enten det handler om, at pengene vitterligt er sluppet op før tid, eller at det er dovenskaben, der har taget over, og du bare griber det første og bedste, du kan finde i køleskabet, så findes der heldigvis andre løsninger.

Find nogle at spise sammen med

Der er ingen tvivl om, at det er røvsygt at spise alene, og det er aldrig, når du laver mad til dig selv, at du virkelig gør dig umage, vel? Så her er et godt råd… Find nogle at spise sammen med.

Lav en madklub med dine venner! Alt du skal gøre, er at tage et par gode venner, aftal at mødes en gang om ugen hos hinanden, og lav så noget god mad. Så simpelt kan det gøres.

Det behøver ikke at være tre-retters, gourmetmad. Det er faktisk billigt at lave mad til flere, når du holder dig til gode basisingredienser, og så kommer det netop sjældent til at koste en bondegård, når du holder det simpelt.

Det kan sagtens gøres virkelig lækkert! Tit er det små ingredienser, der kan gøre en ret virkelig smagfuld, som ingefær, chili eller kokosmælk. Herunder finder du en opskrift på en Thai-suppe, der kan laves til 15 kr. pr. person, hvis I er fire, der spiser sammen.

Og skulle du få lyst til at spise et lækkert og billigt måltid mad og samtidigt møde nogle nye mennesker, så er du altid velkommen til at kigge forbi Studenterhuset hver onsdag til vores Meet & Eat. Billetterne koster 25 kr. og bliver sat til salg samme dag fra kl. 18.00, og maden bliver servereret kl. 19.00

Velbekomme!


Opskrift: Thai-suppe

til 4 personer

Madlavningen tager ca. 30 minutter

Opskriften er vegetarisk, men du kan med fordel stege noget kylling på en pande og hælde det over suppen (hvis du er en ægte feinschmecker)! Husk dog på, at prisen dermed også stiger.

IMG_20150430_105632

Ingredienser:

2 store løg, finthakkede

3 fed hvidløg, fintrevet

2 cm ingefær, fintrevet

1 kg gulerødder, hakket i mundrette stykker

1/2 liter grøntsagsbouillon

1/2 liter kogende vand

1 dåse fuldfed kokosmælk (det fedtfattige gør den ikke på samme måde cremet)

Et par spiseskefulde peanutnbutter efter smag

Sambal oelek (eller lignende chilipasta) efter smag

Olie, salt, peber

Evt basilikum

Risnudler/naan

Fremgangsmåde:

Varm en stor gyde over medium varme.

Hak løg, og klargør hvidløg og ingefær. Når gryden er varm, hæld da et skvæt olie i den og vent til olien er blevet varm. Når olien er varm hældes løg, hvidløg og ingefær i gryden og svitses til løgene er blanke.

Tilsæt derefter gulerødderne og lad dem stege med i et par minutter.

Hæld salt og peber over efter smag, og tilsæt derefter både vand og opløst grøntsagsbouillon. Lad det koge op til gulerødderne er kogt igennem.

Blend suppen med en stavblender (det kan også snildt gøres med en almindelig blender, det er bare mere besværligt), til suppen er uden klumper.

Husk, at der skal røres meget i en cremet suppe, så det ikke brænder på i bunden af gryden.

Tilsæt derefter kokosmælk, peanutbutter og chilipasta og blend igen, så det bliver ordentligt blandet – husk at smage på suppen løbende, så du er sikker på, at du selv kan lide det mad, du laver, og smag altid din mad til, inden du serverer den.

Pynt evt med hele blade frisk basilikum (det hænder jo, at det er på tilbud), og servér med risnudler (dem kan du finde i Thai-butikker på Nørrebro eller i Netto) eller naan-brød (mange grønthandlere på Nørrebrogade sælger naan i poser – og det smager godt!)

Rigtig god fornøjelse!

© 2015 Studenterhuset | Made with love.
Top
Follow us on: