Hvordan kan vi sammen skabe en mere bæredygtig by?

Sustainable City er et idé- og projektværksted beliggende i Studenterhuset. Vi skal sammen skabe projekter, som kan gøre København til en bæredygtig by. Samtidig opnår du kompetencer indenfor projektudvikling og -ledelse du kan bruge i dit studie eller fremtidige arbejdsliv. 

Hvorfor Sustainable City?

Vi er mange, som brænder for at gøre en konkret forskel i vores samfund for at leve mere bæredygtigt, men det kan være svært at finde ud af, hvordan man kan gøre en konkret forskel, som også kan påvirke andre til at leve mere bæredygtigt.

I september 2015 vedtog verdens stats- og regeringsledere en ny handlingsplan for mere bæredygtig udvikling for både mennesker og planeten, vi bor på, med 17 bæredygtighedsmål (SDG) og 169 delmål. Vi beskæftiger os i Sustainable City med flere af disse bæredygtighedsmål.

Vil du være med til at gøre en forskel?

  • Vil du lære, hvordan du planlægger og driver et projekt fra start til slut?
  • Vil du se dine handlinger gøre en forskel i hverdagen?
  • Vil du have praktisk og teoretisk viden om projektledelse, samarbejde, kommunikation som du kan bruge i et fremtidigt job?
  • Vil du samarbejde med andre studerende om at gøre Københavns mere bæredygtig?

Igangværende projekter:

  • Recycle in Denmark – Lokal affaldssortering for international studerende og borgere på engelsk samt andre sprog. Find din kommunes affaldssorteringregler her.
  • Fair Fashion Day – organisere et event om bæredygtig beklædning. Det er blevet til, at Studenterhuset har etableret sin egen Repair Cafe under fokuset bæredygtig brug af material. Du kan læse mere og tilmelde dig som frivillige her.
  • Øre´start – Interact – Laver et ”Urban Laboratory” I Ørestad med henblik på at skabe et mere bæredygtigt og interaktivt byliv. Følg dem på Instagram Orestart_interACT.
  • Bæredygtig Onsdag – Gruppen har i samarbejde med HUMrådet KU lanceret en kødfri dag om ugen i kantinerne på hele KUA (Sønder Campus).
  • Green Cup Solution – erstatte engangskopper I universitetsmiljøerne med bionedbrydelige genanvendelige kopper.
  • Global Student Sustainability Network – Arbejder på at skabe et internationalt netværk hvor studerende kan dele deres erfaringer med lokale grønne studie initiativer verden over. Hvis du vil hjælpe til, så del dit lokale universitets bedste klimainitiativ her. 

Sustainable City optager i øjeblikket ikke flere frivillige til at opstarte nye projekter.
Følg med her på hjemmesiden for information vedr. nye projekter og kommende mulighed for at være frivillig.  

Har du spørgsmål? Kontakt os på sustainablecity@studenterhuset.com

Har du spørgsmål?

Kontakt:

Koordinator Ellen-Margrethe Dahl-Gren
Sustainablecity@studenterhuset.com


Samarbejdspartnere

Sustainable City er en del af Studenterhusets Laboratorium for Samfundsengagement, støttet af Tuborgfondet og Københavns Universitet.

Tuborgfondet-Logotype-Red-RGB